keskiviikko 11. toukokuuta 2011

"Polkupyörää on ohjattava niin että on kumpikin jalka polkimilla ja ainakin toinen käsi. Pyörän pakollisiin varusteisiin kuuluu kissankello." (Lähde: Ala-asteen oppilaiden koevastauksia http://www.jalam.org/koevastauksia.htm)


Blogini alkaa nyt ja päättyy todennäköisesti kesäkuun puolella. Olen lähdössä polkupyöräilemään Cycling for libraries -tapahtumaan 28.5.2011. Tarkoituksena on päästä muiden mukana perille Berliiniin 5.6.2011 mennessä ja osallistua siellä järjestettäviin tapahtumiin sekä 100. Saksan kirjastopäiville.

Tässä blogissa on siis polkupyöräasiaa, kirjastojuttuja ja varmaan jotain muutakin matkan varrella ilmaantuvaa. Polkupyöräilykauteni alkoi melko myöhään ja koko viime vuosi on mennyt muiden lajien parissa, joten alussa oleva lainaus ala-asteen oppilaiden koevastauksista kertoo, millä tasolla mennään. YUP:llä on myös olemassa tähän yhteyteen liittyvä hieno polkupyöräilykappale nimeltä Arpeni.

Olen lähdössä matkaan omalla polkupyörälläni, mutta haluaisin esitellä Posion kunnan hienon oranssin Posio-polkupyörän. Kunnassamme on käytössä polkupyöriä, jotka on tarkoitettu esim. siirtymiseen kunnan yksiköstä toiseen. Jos kirjastosta pitää piipahtaa vaikkapa kunnantalolla, se on mahdollista tehdä Posio-polkupyörällä auton sijaan. Pyörät on kunnostettu vanhoista polkupyöristä ja maalattu virallisen värin mukaiseksi. En meinannut millään löytää yhtään pyörää kuvattavaksi. Ne ovat siis ilmeisen suosittuja tai keväthuollossa.  





Vaikka blogin nimi on mahtipontisesti Posio-Berlin, polkupyöräosuus alkaa minun osaltani Kööpenhaminasta.

1 kommentti:

  1. Wau! Liitän blogisi seurattaviin. You could also write some lines in English since Cycling for Libraries will be an international event. It might be a good idea to tag this post also Cycling for Libraries. Kannustetaan!
    T. Tuija

    VastaaPoista