maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kööpenhamina-Berliini ja kohta junalla Posiolle

Cycling for libraries on poljettu, oikeastaan jo viikko sitten. Palasin Berliinistä Suomeen viime torstaina. Sen jälkeen olen viettänyt kesälomaa ja muistellut hienoa pyöräretkeä. Kaupungit, kylät, kirjastot ja yöpymispaikat alkavat sekoittua toisiinsa ja päällimmäisenä muistoissa on aurinkoisessa säässä ajava keltaliivinen letka.

Sen lisäksi, että Cycling for libraries oli erittäin onnistunutta kirjastojen markkinointia, se oli erittäin tehokasta kirjastoalan koulutusta. Matkalla oli aikaa keskustella kirjastoalan polttavista kysymyksistä ja tutustua kollegoihin. Kirjastovierailujen aikana sain monta uutta ideaa ja pohtimisen aihetta. Tästä syystä haluankin jatkaa blogiani vielä, vaikka reissu on ohi. Koska blogin päivittäminen matkalla oli vaikeaa, haluan tehdä tämän valmiiksi nyt perille saavuttuani, jos blogia nyt ylipäätään voi tehdä valmiiksi. Aion siis kirjoittaa muutamista matkan aikana miettimistäni asioista. Blogini siis jatkuu tai ehkä vasta nyt kunnolla alkaa.

Haluan myös suositella hienoa pyöräilyaiheista sarjakuvaa, jota lueskelin Berliiniin saavuttuani. Se on Kaisa ja Christoffer Lekan Tour d'Europe. Sarjakuvan pariskunta polkee Porvoosta Nizzaan, mutta tarinassa on monia kohtia, joihin lyhyemmänkin matkan polkenut pystyy samaistumaan. Sitäpaitsi minusta tuntuu tämän reissun jälkeen siltä, että tämä ei jäänyt tähän. Minulla on ollut viime päivinä monta kertaa tyhjä olo ilman polkupyörää. Aamulla oli hieno herätä, kun tiesi, että päivän tarkoitus on polkea paikasta A paikkaan B hyvässä seurassa.
Cycling for libraries -tapahtumasta on olemassa myös monia muita hyviä blogeja, kuten Maijan blogi tai vaikka Juhan ja Anssin blogi.

Joka tapauksessa paljon kiitoksia kaikille, järjestäjille, osallistujille ja työnantajalle, joka antoi minun osallistua tähän hienoon tapahtumaan!

4 kommenttia:

  1. Hienoa että olit mukana. Kaisa Lekahan piirsi meille hienon kuvan rekisteröitymistämme varten, ja teimme siitä myös muutaman hupparin. Kiitos Lekalle tuesta :)

    Cycling for librariesia käsitteleviä blogikirjoituksia on koottu sivustolle Planet Cyc4libiin.

    VastaaPoista
  2. Tosiaan. Muistankin nähneeni muutamia huppareita reissulla. Minä tutustuin sarjakuvaan vasta Berliinissä ja vaikutuin.

    VastaaPoista
  3. Oli muuten ehdolla vuoden 2011 kauneimmaksi kirjaksi, Facebookissa on fotoja gaalasta. Kaisa (Leka) piti tosi mielenkiintoisen luennon kirjasta sekä sarjakuvaihmisen työstään yleisesti ottaen Turun kirjastossa noin kuukausi sitten, mahtavia tarinoita!

    VastaaPoista
  4. Tuo "tämä ei jää tähän" -fiilis kyllä jäi itsellekin päälle. Pyörämatkailua on syytä suosia jatkossakin, liittyi se sitten kirjastoihin eli ei. Pitäisi ehkä järjestää Cycling really fast for libraries täällä Suomessa ;) tai sitten vain alkaa suunnitella seuraavaa ulkomaan pyöräreissua.

    VastaaPoista